Арестуваха над 40 полицаи в Бразилия за участие в престъпна група

Арестуваха над 40 полицаи в Бразилия за участие в престъпна група Най-малко 44 служители на военната полиция бяха арестувани в бразилския щат Сао Пауло. Всички те са заподозрени в сътрудничество с голяма организирана престъпна група, предава ТАСС, цитиран от Нова тв.
Общо са издадени 54 заповеди за арест, но местонахождението на 10 от служителите все още не е установено. Около 450 души, включително 170 представители на спецсилите към военната полиция са участвали в специалната мащабна операция по издирването. Като част от това разследване се извършват и обиски в няколко общини в страната. Според следователите заподозрените са съучастници в престъпления като корупция, изнудване, контрабанда на наркотици, както и участие в престъпна конспирация.
Високата престъпност се смята за един от най-острите проблеми в Бразилия, както се вижда от резултатите от многобройните проучвания на общественото мнение. Според информационния център „Датафоля“ 60% от гражданите на южноамериканска страна се страхуват да излязат вечер поради високата степен на престъпност. Загрижеността за безопасността е по-изразена сред представителите на по-бедната част от населението. 

 

 
18.12.2018, 16:43 часа
563 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha