От март едрите и опасни отпадъци в Монтана ще бъдат складирани на специално място

От март едрите и опасни отпадъци в Монтана ще бъдат складирани на специално място Приключи строителството на площадката за едрогабаритни и опасни отпадъци от бита в община Монтана , съобщи зам.-кметът Диман Георгиев. Екологичното съоръжение е нов обект. Строежът му започна през 2016 година. Инвестицията е за 3 милиона и 200 хиляди лева. Всеки отпадък ще бъде складиран в отделен  контейнер в зависимост от класификацията, на която отговаря. Там ще бъде съхраняван до  предаването му на преработваща лицензирана фирма. Идеята е предмети от бита – мебели електрически уреди, дрехи, опаковки от химикали, батерии, стара дограма и други да не стигат до депо, както сега се случва, поясни Георгиев.
Специализиран камион улеснява транспортирането на едрите и опасни отпадъци от  кварталите на града и селата на общината. Той ще работи по определен и предварително огласен график.
Очаква се площадката да заработи в началото на март, след като получи разрешение от Дирекция за национален строителен контрол.
20.12.2018, 16:20 часа
912 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha