Ето нещо ефикасно срещу празничното препиване

Ето нещо ефикасно срещу празничното препиване За повечето българи въпросът къде ще посрещнем Нова година не е на дневен ред, тъй като купон може да има навсякъде. Основната дилема по нашите ширини е дали ще има достатъчно количество ядене и пиене.
Масата трябва да е претрупана с много сарми, руска и млечна салата, пържоли, всякакви мезета, кюфтета, кебапчета, баница, разбира се, и хляб, за да е сигурно, че никой няма да остане гладен. Що се отнася до алкохола, той задължително трябва да започне с домашно вино и ракия, да мине през водка, по възможност вносна, и да завърши със среден клас уиски и шампанско 
Сред цялата вакханалия от ядене, пиене, дунавско хоро, целувки по бузите и крясъци „Като сме зле, се така да сме!“ настъпва Новата година, която със сигурност ще донесе много и различни неща за всеки. За мнозина обаче е сигурно - 1 януари ще започне някъде късно по обяд с жесток махмурлук. 
Препиването с алкохол е сякаш неизбежна част от новогодишните празненства, а чувството няколко часа по-късно е толкова тежко, че искрено съжаляваш за всичко, което си изпил, въпреки че не помниш какво точно е било то. 
Тежкият махмурлук в първия ден на новата година се дължи основно на изобилието от алкохол, с което всеки се е заредил за празника, и безобразното му смесване. 
Празнуването на нещо голямо и важно подтиква българина към лекомислено наслаждаване на удоволствията, предлагани му от живота и спиртните напитки, и той блажено се потапя в желанието си да опита от всичко. 
Така се започва с ракия или водка, след това се минава, без да се замисли човек, на вино, смело се продължава на шампанско, когато отброяваме секундите на отиващата си година, за да продължим с уиски или бира, работата да отиде в киреча, както се изразяват мнозина. 
Разковничето на успешното, културно и безопасно пиене е градусът само да се вдига и то умерено. Тоест, ако искате да преминете на нов вид алкохол, то той да е по-силен от предходния и разбира се, този преход да не се случва бързо и яростно, а постепенно и задължително на нахранен стомах. Ако сте гладни, и две бири от различни марки ще ви напият. 
Черешката на махмурлука обаче е шампанското в новогодишната нощ. Именно то нарушава баланса на всичко, изпито до момента, и ви тласка към бързо опиянчване и тежко главоболие на следващия ден. 
Как да го избегнете, след като е по-задължително за Новата година и от руската салата? Просто отпийте една-две глътки, а не цяла чаша или пък две. 
И се старайте през цялото време на празнуване да пиете много, много вода. Не натурален сок, не газирано, не компот - алкохолът съдържа предостатъчно захар, за да наливате организма си с още такава. Трябва ви вода и то в големи количества, ако искате на следващия ден да не си мразите живота и да не се заричате да не пиете никога повече. 
Два аспирина с голяма чаша вода преди заспиване също ще свършат чудеса. 
Веселете се добре и отговорно и не забравяйте, че 31 декември няма да е единственият празник в календара, и за да имате добри спомени от него, пийте внимателно и с мярка!
29.12.2018, 12:56 часа
715 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha