Грипът още е далеч от Враца, но върлуват други 4 зарази

Грипът още е далеч от Враца, но върлуват други 4 зарази За изминалата седмица 10 жители на област Враца са пипнали заразни вируси, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.
Двама врачани са лепнали варицела, петима са с ентероколит, а един страда от хепатит А. През изминалата седмица има и два регистрирани случая на врачани, които са се заразили със скарлатина.
Разболелите се от остри респираторни заболявания и грип за изминалата седмица са 37 на 10 000 души, като стойностите са значително под епидемичните.
Припомняме, че варицелата е тип шарка, от която боледуват главно децата до 10 години. Тя протича с обрив по кожата и се пренася по въздушно-капков път. Скарлатината засяга също най-вече малките деца и се появява предимно в зимния период на годината. Заболяването е вследствие от бактериална инфекция, след оздравяване не се придобива траен имунитет и е възможно да се срещат повторни заболявания.
Хепатит „А“ е вирусна инфекция, която може да причини възпалително заболяване на черния дроб и увреждането му. За разлика от другите форми на вирусен хепатит, хепатит А обикновено протича леко до умерено и продължителността му не е голяма. Инфекцията обикновено се предава чрез заразена вода или храна.
10.01.2019, 08:30 часа
2280 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha