Огромна опашка на лифта на "Витошко лале" (снимки)

Огромна опашка на лифта на "Витошко лале" (снимки)

Стотици чакат на огромна опашка, за да се пуснат по пистата "Витошко лале" на Витоша. Много хора избират планината през почивните дни.  
"Витошко лале" е единствената работеща писта на Витоша, защото единствена има работещ лифт. Затова е и опашката. На останалите писти няма работещи съоръжения, старите вече не могат да бъдат използвани. За да се подменят те, има пречки в плана за  управление на Витоша. Според него модерните съоръжения могат да бъдат поставяни само на местата на старите лифтове,  колоните - само на местата на старите колони. Това обаче е невъзможно, тъй като повечето фундаменти на стълбовете не могат да бъдат подменени, изисква се промяна в трасето, която е строго забранена.
Такъв е случаят със ски влек "Заека", за който преди години е имало опит да бъде подновен. Това обаче не се е случило и в момента съоръжението е опасно заради стълбовете му, които са паднали при буря. Не работи и "Романски". Така че всички други писти, освен "Витошко лале" са неизползваеми.

12.01.2019, 16:40 часа
2604 1
Коментари

Елена

14.01.2019, 14:54 часа
Жалко е, че толкова писти са неизползваеми, има толкова желаещи да карат ски на Витоша, заради тях трябва модернизират планината, пък и ще се отрази добре на турзима.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha