„Ботев" загуби с 0:2 от „Дунав“/Русе/ в първата си контрола във Враца

„Ботев" загуби с 0:2 от „Дунав“/Русе/ в първата си контрола във Враца Отборът на "Ботев"/Враца/ загуби с 0:2 първата контрола от зимната си подготовка. "Дунав"/Русе/ вкара 2 гола преди почивката, а през втората част и двата тима изпуснаха по една дузпа. Главният съдия Росен Гановски ръководи контролата авторитетно, като за целта му помогнаха асистентите Славян Добрев и Илиян Маринов. Проверката трябваше да се изиграе в Правец, но двата тима предпочетоха да го проведат във Враца, а заради това снощи от 18.30 часа до 1.30 тази сутрин работници от Общинското предприятие БКС и доброволци почистиха терена на градския стадион във Враца.
Гостите влязоха по-добре в мача и още в 6-та минута пропуснаха чиста ситуация чрез Ахмед Ахмедов, който би край вратата. В 25-та минута и домакините създадоха първата си възможност– Петър Атанасов пусна добър пас към Иво Михайлов, но ударът му срещна тялото на вратаря. В 33-та минута левият бек на врачани– естонският национал Тревор Елхи, изведе Атанасов, който стреля покрай страничния стълб. Минута по-късно Н`Диайе се измъкна от защитата и преодоля стража Христо Митов за 0:1. Гостите удвоиха преднината си в 38-та минута а зрителите видяха страхотен гол, който се вижда рядко по родните терени. Центрирана топка от Божидар Васев от корнер беше посрещната от въздуха от Свилен Щерев, който диагонално я заби с мрежата за 0:2.
На почивката и двамата треньори пропуснаха множество смени, което разпокъса играта. В 51-та минута само блестящата намеса на Митов спаси домакините от трети гол след удар от упор на Н`Диайе. В 71-та минута добра комбинация между Валери Божинов и Йордан Апостолов накара защитник на русенци да играе с ръка, а главният рефер Росен Гановски отсъди дузпа. Вратарят Станислав Антонов обаче отрази шута на Апостолов от бялата точка. В 75-та минута и "драконите" получиха правото на наказателен удар, след като Н`Диайе беше повален в полето. Потърпевшият би силно, но френският страж на "Ботев" Юго Коантар спаси по блестящ начин. Врачани имаха възможност в 88-та минута, когато Симеон Мечев от фаул стреля в ръцете на Антонов.
17.01.2019, 18:29 часа
1638 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha