Руски изтребители се сблъскаха във въздуха

Руски изтребители се сблъскаха във въздуха Два руски изтребителя Су-34 са се сблъскали в небето над Далечния Изток, съобщи министерството на отбраната, цитирано от РИА Новости.
Инцидентът е станал край град Комсомолск на 35 км от брега, в Японско море по време на тренировъчен полет. Екипажът на един самолетите е катапултирал, а вторият самолет е успял да се приземи.  Два вертолета Ми-8 и един Ан-12 участват в издирвателната операция.
Един от пилотите вече е открит на 44 км в морето. В момента се опитват да наберат, съобщи източник пред ТАСС и поясни, че работата е усложнена от буря в района.
Су-34 са многофункционални изтебители-бомбардировачи, могат да атакуват въздушни, наземни и морски цели, екипажите им се състоят от двама човека.
Проверява се версията, че пилотите не са успели да преценят правилно разстоянието между двете машини или че е възникнала непредвидена техническа ситуация и двата самолета са се сблъскали.
Досега бяха известни само два инцидента с изтребители от този тип. На 4 юни 2015 г. при кацане на летище Бутурлиновка (Воронеж) Су-34 излезе от пистата и се преобърна. На 31 юли 2018 г. подобна ситуация се е случи  на територията на Хабаровск. И в двата случая причината е провалът на спирачната парашутна система, припомня ТАСС.
18.01.2019, 11:22 часа
699 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha