Вреден ли е боклучавият секс?

Вреден ли е боклучавият секс? Веруюто на един приятел е просто, но работещо: „Сексът е здраве”. Не че от време на време хремата не притеснява носа му или не го въртят капачките в дъждовни дни, но като цяло остава впечатлението за пукащ от добра имунна система индивид. Няма официална партньорка, но смело се спуска в тъмните градски потайности, за да си доставя месечната здравословна доза ласки.
Имам омъжена приятелка, която също се радва на сексуална разюзданост извън съпружеското ложе. Истината е, че когато ми сподели за това отскачане от правилата, които сама проповядваше в дългите ни женски вечери, ми се стори чак цинично. После всичко ми стана по-ясно и от консултация при диетолог. Тя мереше извънбрачните си афери с различна питателност. Гледаше на тях като на оцветители и подобрители на здравето си. Твърдеше, че така си добавя необходимото количество витамини и минерали. Гледаше на „външния” секс като на чудесен източник на хром, цинк и калций. Отдавна била спряла да си доставя тези животоподдържащи вещества у дома, та затова набързо намерила заместители на тази здравна терапия. С две думи - беше започнала да гледа на секса като на junk food*.
Защото junk сексът** е точно като junk food-а – не е достатъчно вреден, за да го избягваш, но определено не е достатъчно добър, за да минеш на твърда диета с него. От junk секса не може да си набавиш достатъчна хранителна стойност, каквато е интимността. Онази, която идва след оргазма, натъпкана в прегръдките, в доволния шепот, в разсеяното пеперудене на пръстите на любимия върху притихналата ни вече плът. Но нека не оставаме с грешно впечатление. Junk сексът не се намира само извън стените на собствената ни спалня. Той със сигурност вирее и сред домашните ни чаршафи. Бързото проникване в нас, без следа от ласка, без никакво докосване, ограничено само и единствено от мисълта на партньора ни да си набави необходимите мазнини, захар и протеини, определено прилича на домашно приготвен junk секс. Секс, на който му липсва романтична питателност.
Лесно може да се пристрастим към junk секса. Хубаво е да разтоварваме деня от себе си още в коридора, захвърляйки дрехи, изнурявайки набързо телата си между събуването на обувките и трескавото поглеждане на часовника в очакване на хлапетата да връхлетят от тренировка. Перфектната задоволена ненаситност, но от време на време. Защото телата може и да си искат своето, ама сърцата са тези, които виреят с достатъчно любовни калории, идващи с мълчаливото споделяне след сексуалното блаженство. Съвсем разбираемо е да сме привлечени към junk секса. Досущ като влечението ни към примамващия вкус на боклучавата храна, която добавя екстра щипка пикантност към ежедневния ни режим на хранене.
Но представете си, ако денонощно се блъскаме в стените с любовната скорост на зайците. Обаче докато дългоухите зъбатковци имат извинителна бележка от природата, то нашата от кого е разписана? Да си зависим от диви, наситени желания, които те сварват неподготвен, докато разхождаш кучето из парка, е далеч от симпатичното темпо на пухкавите момчета и момичета с бързите движения. Не е като да останат ненаказани сексуалните ти набези към младеж, който кротко чете осемдесетарска поезия на някоя пейка. Щото пристрастяването към junk секса като нищо ще ни отведе до регионалния шампионат по „Прескочи кобила”. Не за друго, ами толкова ще сме задобрели в бързото вдигане на гащите, когато ни подгони някоя благоверна, все още непознала ползите на секса, от който си доставяме необходимите въглехидрати и фибри.

* - така се нарича храната, предлагана от веригите за бързо хранене, заради ниските нива на полезност и за вредата за здравето в дългосрочен план.
** -боклучав
20.01.2019, 10:00 часа
1987 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha