Пазете се! Грип и седем зарази върлуват във Врачанско

Пазете се! Грип и седем зарази върлуват във Врачанско За изминалата седмица 23-ма жители на област Враца са пипнали заразни вируси, съобщиха от регионалната здравна инспекция.
Най-голям е броят на заболелите от варицела – 15 души, като тенденцията от последните няколко седмици за увеличаване броя на заразените се запазва. През миналата седмица са регистрирани и двама врачани, заразени със скарлатина и двама с туберкулоза. Установени са и по един заболял от ротавирусен ентерит, хепатит „А“, ентероколит и бактериален менингит.
Здравните власти припомнят, че заболелите от грип за изминалата седмица рязко са се повишили, като са достигнали критични стойности и вчера на територията на областта бе обявена грипна епидемия. 
Оказа се, че от изпратените проби до Националната референтна лаборатория за грип и остри респираторни заболявания две са положителни за грипен вирус тип А. 
В тази връзка директорът на РЗИ – Враца Орлин Димитров издаде заповед в лечебните заведения за болнична и доболнична медицинска помощ да се вземат мерки за ограничаване разпространението на грипната зараза. До второ нареждане са прекратени и плановите консултации на бременни жени и кърмачета, а също така и всички профилактични прегледи и имунизации. Подобни заповеди са изпратени и до всички детски и учебни заведения, както и до заведенията за медико-социални грижи за деца и възрастни. 

 
29.01.2019, 08:09 часа
5010 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha