Вижте кои училища във Врачанско остават грипна ваканция до 6 февруари

Вижте кои училища във Врачанско остават грипна ваканция до 6 февруари 15 училища в област Враца от днес са затворени заради повишената заболеваемост, научи агенция BulNews. 
Заповедта за прекратяване на учебните занятия е издадена вчера от регионалното управление по образованието във Враца по предписание на здравната инспекция.
В извънредна ваканция са учениците от ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ във Враца, белослатинските ОУ „Христо Ботев“, СУ „Васил Левски“, ОУ „Св. Кл. Охридски“, НУ „Цани Гинчев“, НУ „Христо Смирненски“, както и ОУ „Г.С. Раковски“ в Търнак, ОУ „Св.св Кирил и Методий“ в Попица, СУ „Христо Ботев“ в Галиче, СУ „Св.св.Кирил и Методий“ в Криводол, СУ „Св.св.Кирил и Методий“ в Козлодуй, ОУ „Христо Ботев“ в Гложене, ПГЯЕ в Козлодуй, ОУ "Отец Паисий" в Софрониево и ПГХТ в Мизия.
Учениците от посочените училища ще са на училище чак на 6-ти февруари, в началото на втория учебен срок. 
До петък включително ваканция са и учениците от СУ „Васил Кънчов“-Враца, ПГ „Димитраки Хаджитошин“-Враца, ОУ „Св.св.Кирил и Методий“-Мездра, ОУ „Христо Ботев“-Мездра,  ПГО „Елисавета Багряна-Бяла Слатина, ОУ „Христо Ботев“-Баница, СУ „Св.св.Кирил и Методий“-Бутан, ПАГ „Н.Й.Вапцаров“-Бяла Слатина, НУ „Васил Левски“-Козлодуй и ОУ „Васил Левски“-Лесура. Възпитаниците на тези училища излязоха грипна ваканция вчера и ще се върнат в класните стаи в понеделник. 
От днес всички останали училища на територията на областта са възстановили учебния процес, като вероятност за удължаване на грипната ваканция има, ако се установи, че в класните стаи отсъстващите ученици по здравословни причини са повече от 30%. 
 
30.01.2019, 10:01 часа
7712 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha