ООН обяви саудитския принц за главен заподозрян в случая Хашоги

ООН обяви саудитския принц за главен заподозрян в случая Хашоги Делегацията на ООН в Турция счита Мохамед бин Салман Ал Сауд, принцът на Саудитска Арабия, за главен заподозрян в убийството на журналиста Джамал Кашоги. Това съобщи официалният представител на Партията за справедливост и развитие на Турция и съветник на президента на страната Ясин Актай, предаде БГНЕС.
"Делегацията на ООН смята престолонаследника за главен заподозрян в убийството на Хашоги“, цитира политика CNN.
Припомняме, че на 29 януари Делегация на ООН, включваща и съдебния експерт Агнес Каламард, не беше допусната да влезе в генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул. Каламард и придружаващите я експерти искаха достъп до консулството, в което на 2 октомври 2018 година беше убит саудитският журналист и критик на режима в Рияд Джамал Хашоги. Но според местни медии на представителите на световната организация е бил отказан достъп до комплекса,
"Това е скандално", заяви след случилото се Йомер Челик, говорител на управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието. Предвидено е утре, 30 януари, Каламард да се срещне с главния прокурор на Истанбул.
"Приветстваме визитата на Агнес Каламард в Турция във връзка с убийството на саудитския журналист Джамал Кашоги. Все още не знаем къде е тялото на Хашоги, кой нареди да бъде убит и кой е бил "местният помагач". Правосъдието трябва да бъде удовлетворено", написа в Twitter директорът по комуникациите на турското президентство Фахретин Алтун.
01.02.2019, 14:05 часа
640 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha