Времето ще ни радва с много слънце и днес

Времето ще ни радва с много слънце и днес Днес времето ще е предимно слънчево и топло, с максимални температури между 13 и 18 градуса, съобщи дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
В сутрешните часове на отделни места видимостта ще е намалена. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, а максималните ще са между 13° и 18°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще е без съществена промяна. По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще се ориентира от север-североизток. Максимални температури между 9° и 12°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
В планините ще е предимно слънчево. Ще духа ще е слаб до умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 2°.
Във вторник от изток-североизток, за кратко, ще проникне малко по-студен въздух. Ще бъде предимно слънчево, на места, главно в Северна България и по Черноморието, ще има временни увеличения на облачността. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, максимални – предимно между 10° и 15°.
В средата на седмицата вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад. Ще има променлива облачност. Преобладаващите минимални температури ще са между минус 1° и 4°, максималните в сряда между 12° и 17°, в четвъртък, когато облачността ще е по-често значителна - с 1-2 градуса по-ниски.
18.02.2019, 08:03 часа
1058 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha