Видин в траур! Фен разлепи некролози на Шабан Шаулич /снимки/

Видин в траур! Фен разлепи некролози на Шабан Шаулич /снимки/ Истински траур цари у нас след смъртта на легендата на сръбската музика Шабан Шаулич. Изпълнителят загина в катастрофа в неделя и остави хиляди опечалени почитатели, особено по нашите географски ширини.
Особено тежко е положението във Видин. Заради близостта си със западната ни съседка, жителите на областта са откърмени с юго хитовете. Неслучайно цяла плеяда от сръбски звезди са идвали всяка година за празника на града. По тази причина те приемат тежко смъртта на Краля на сръбския фолклор.
Запален фен на Шаулич е решил да му отдаде почит по интересен начин. Любен Захариев от крайдунавския град е разлепил некролози на звездата из града. „Отиде си гласът на Балканите“, пише на жалейките, на които се вижда усмихнатия лик на трагично загиналия певец. Отдолу има и стихотворение, посветено на него.
Тази година Шабан Шаулич навършва 50 години на сцена. Определят го като Крал на народната музика, а зад гърба си има 30 албума и стотици хитове. Някои от най-популярните му песни за българската публика са “Шадравани” (Sadrvani), “Вярвам в любовта” (Verujem u ljubav), “Ела да остареем заедно” (Dodi da ostarimo zajedno) и др. 
Шабан Шаулич питаеше много топли чувства към България и нашенската публика. Неслучайно почти всяка година правеше концерти тук, а и неведнъж се е включвал в благотворителни каузи за България. Последната му изява беше на 21 декември в зала „Арена Армеец“.
Видинчани обаче още страдат за проваленото участие на Шабан Шаулич и неговата колежка Весна Змиянац, които трябваше да излязат на заедно на сцена в крайдунавския град през 2016 година, но участието им беше отменено в последния момент.  
 
21.02.2019, 08:40 часа
10077 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha