Видинският куклен театър играе в Иран

Видинският куклен театър играе в Иран Актьори от Държавен куклен театър-Видин и от театър "Дю ла Масю" ("Dе la Massue")-Ница, Франция, участват днес и утре в голям международен форум в Иран. Те ще представят спектакъла "Малкият театър на края на света", създаден по съвместен проект, разказа преди дни в "Цветовете на деня" директорът на видинския театър Поли Трифонова.
"По този проект ние изработихме спектакъла "Малкият театър на края на света", в който активно участват актьорите от видинския куклен театър. Репетициите се проведоха октомври-ноември в Ница, Франция. На 14 ноември беше премиерата в националния театър на Ница, а след това продължиха да се играят още 9 представления..."
Спектакълът е много различен от първия съвместен проект на двата театъра - "Хронолог", разказа още Поли Трифонова. За първи път публиката ще може да го гледа и онлайн, а геймърите да участват в създадена по него игра.
Партньори на видинския театър са още Академията за музикално и сценично изкуство от Чехия, асоциация "Идея за култура"- Рим, Италия, и френска фирма за софтуерни производства. 
Предстоят представления в Чехия, Италия и Белгия. Спектакълът е включен и в програмата на "Пловдив - европейска столица на културата 2019".
21.02.2019, 12:06 часа
466 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha