Пуснаха под домашен арест банкерката, източила 400 000 лева от клиенти

Пуснаха под домашен арест банкерката, източила 400 000 лева от клиенти Пуснаха под домашен арест директорката на банковия клон в Нова Загора, обвинена в източването на над 400 000 лева от сметки на вложители. Бургаският апелативен съд се съобрази с казаното от Биляна Манчева в съдебна зала, че условията в следствения арест в Сливен са изключително лоши. 
„Аз не издържам. Сънувам кошмари. Само преди седмица бях финансов директор на банка, изведнъж се озовах в една килийка-метър на метър. Стоиш затворен и не знаеш какво се случва. Моля да ме пуснете под домашен арест - ако трябва по сто пъти да ме проверяват. В ареста е нечовешко“. С тези думи се обърна към съдебния състав Манчева.
Тя заяви, че няма намерение да се укрива от властите и ще съдейства, както досега.
Манчева беше арестувана при акция на полицията на 18 февруари, а днес в Бургас адвокатът й настоя да бъде пусната под домашен арест. Мотивите - събраните доказателства били косвени, а освен това – условията в ареста били ужасяващи.
„Арестът в женския затвор в Сливен е единственият в страната, който не е ремонтиран. Там има хепатит Б, серопозитивни, въшки. Вече й сложиха и съкилийничка в килия от два квадратни метра“, посочи защитникът Младен Донев.
„От юни 2016 г., три месеца след назначаването й, до 5-ти февруари, началото на одита, Манчева е източила над 400 000 лв. Касае се за арогантна личност, с престъпно самосъзнание. А след осъзнаване на санкцията, която я грози - от 10 до 20 години затвор, има опасност тя да се укрие и да въздейства върху свидетелите“, подчерта прокурор Красимира Кателиева и настоя задържаната да остане под стража.
„В кориците на делото няма нито един първичен и счетоводен документ, в който да е нейния подпис. Има само електронни отчети, на базата на които са и повдигнати обвинения. В случая може да се говори за безстопанственост, но не и присвояване. 
Тя няма делегирани права и самия клон няма правомощия да извършва такива транзакции. Това може да стане само от централата на банката“, контрира защитата.
27.02.2019, 16:40 часа
937 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha