КОЦ-Враца има нужда от още един линеен ускорител за лечение на онкологични заболявания /снимки/

КОЦ-Враца има нужда от още един линеен ускорител за лечение на онкологични заболявания /снимки/ Комплексният онкологичен център във Враца има нужда от още един линеен ускорител за лечение на пациентите от Северозападна България, заяви пред репортер на агенция BulNews началникът на отделението по лъчелечение д-р Теодора Стефанова.
Необходимостта от още един ускорител е заради неизбежните планови ремонти на работещата в момента високотехнологична апаратура, поясни д-р Стефанова. По думите ѝ с функционирането на още един такъв апарат няма да се налага работата в отделението да прекъсва. 
В момента Лъчелечението разполага с 54 легла, като на пациентите се провежда предоперативна, следоперативна и дефинитивна лъчетерапия, а често и обезболяваща палиативна, когато няма друго средство за лечение. Пациентите на КОЦ-Враца и по-специално на отделението по лъчелечение не са само от Северозапада, но и от Плевен, Ловеч, Габрово, Сандански и други градове в страната.
В отделението работят 34 висококвалифицирани лекари, физици и лаборанти. Целта на персонала му е чрез суперпрецизна терапия да унищожат тумора с максимална защита на критичните органи. 
„Това е най-ефективното лечение на пациентите“, категорична е д-р Теодора Стефанова. Отделението по лъчелечение на Комплексния онкологичен център във Враца е мястото, където всяка година от онкозаболявания успешно се лекуват хиляди българи от страната. 
Д-р Стефанова уточнява, че е важно хората да знаят, че всичко е безплатно - цялото лечение на едно заболяване, от влизането през вратата на отделението до излизането, се поема от Здравната каса.
 
01.03.2019, 08:15 часа
3957 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha