Играчка-плачка! Хлапета пратиха ченгета за зелен хайвер в Монтанско

Играчка-плачка! Хлапета пратиха ченгета за зелен хайвер в Монтанско Малко преди 12 часа вчета на телефон 112 постъпил сигнал от хлапе, представило се за 12-годишно от Вършец. Детето казало, че се намира пред клон на банка в курортния град и че от дома му е извършена кражба на 2 лаптопа и мобилен телефон.
Сигналът незабавно е предаден на служители на районното управление в курортния град. Те отишли на посоченото в сигнала място, но не открили никого. След проведено разследване станало ясно, че съобщението е подадено от две местни хлапета на 13 и 12 години.
При проведената беседа с тях пред инспектор от детска педагогическа стая и родителя на едното момче е установено, че сигналът, подаден на ЕЕН 112 от двете момчета, е с невярно съдържание.
По случая е образувана преписка.
Това е втори случай само за ден в Монтанско, в който служители на МВР са пратени за зелен хайвер на фалшиви сигнали. Както BulNews.bg съобщи, късно снощи няколко екипа на пожарната светкавично се отзоваха на сигнал за дерейлирал и горящ влак край село Медковец. Когато пристигнали обаче се оказало, че гори само суха трева.  
01.03.2019, 11:38 часа
1320 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha