Ад на пътя! Млад врачанин с „Мерцедес“ удари челно кола с бременна жена и малко дете край Монтана

Ад на пътя! Млад врачанин с „Мерцедес“ удари челно кола с бременна жена и малко дете край Монтана Тежка катастрофа е станала в Монтанско вчера, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР. Двама младежи с „Мерцедес“ се натресли челно в идваща насреща кола, в която пътували бременна жена и малко дете, научи BulNews.bg.
Произшествието е станало към 20 часа на пътя от областния град за село Горно Церовене. В лек автомобил „Мерцедес“ с врачанска регистрация пътували двама младежи. По неустановени към момента причини возилото им навлязло в лентата за насрещно движение. В този момент там се движело монтанско „Фолксваген Поло“, управлявано от 24-годишна жена. Тя се опитала да навие рязко волана, за да избегне удара, но не успяла и двете коли се натресли челно.
При жестокия удар тежко е пострадал 19-годишният шофьор на „Мерцедес“-а. Той е откаран в монтанската болница с политравма. Свидетели на случилото се разказват, че младежът е бил целия потрошен, а от кръста надолу не е усещал нищо. С него пътувал друг младеж – Марио, който не е ранен сериозно.
В другата кола обаче под смазаните ламарини останало заклещено 4-годишно дете. Момиченцето е извадено от служители на МВР и незабавно е откарано в болница. Лекарите констатирали, че има комоцио. Майката, която шофирала колата, е бременна. За щастие тя не е пострадала тежко, имала е спукана скула и охлузвания.
Всички пострадали са без опасност за живота, казаха от болницата в Монтана.
Водачите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като пробите са отрицателни. Причините за възникналото произшествие са в процес на изясняване. По данни на очевидци на адския сблъсък, младежът зад волана на „Мерцедес“-а е заспал и затова навлязъл в другата лента.
На място е извършен оглед от дежурна оперативна група, по случая е образувано досъдебно производство.

Снимката е илюстративна.
06.03.2019, 11:11 часа
13263 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha