Похвалиха МВР-Видин за предотвратения палеж на местното ГПУ

Похвалиха МВР-Видин за предотвратения палеж на местното ГПУ Служителите на ОД на МВР – Видин, които предотвратиха палежа в Граничното полицейско управление в града, се представиха отлично, каза на пресконференция във Видин директорът на Главна дирекция на националната полиция към МВР главен комисар Христо Терзийски. Той участва днес в съвещанието, на което бе представен годишния отчет – анализ на дейността на областната дирекция на МВР – Видин.
„Без активната работа и дейност на оперативните служители нямаше да бъдат задържани двете лица и нямаше да бъде предотвратен палежът. Дейността на тези две лица говори за изключително добра подготовка, организация и планиране на този предотвратен палеж. Престъплението е спряно благодарение на добрата и професионална работа на колегите от областната дирекция на МВР – Видин“, каза главен комисар Терзийски.
Той допълни, че  налице е тенденция към положителни резултати както към регистриране на  престъпността така и по отношение на административно  наказателната дейност, извършвана от служителите на областната дирекция на МВР във Видин. Оценката на министерството на дейността на дирекцията е много добра каза главен комисар Христо Терзийски.
„Посочихме, че се увеличават пътните произшествия в региона и броят на  жертвите при тези произшествия. Трябва да се отбележи обаче, че има ръст на завишена административно наказателна дейност от страна на служителите на Пътна полиция, отчита се и завишение на наказанията на водачите, употребили алкохол или наркотични вещества“, каза главен комисар Христо Терзийски.
Директорът на Видинската полиция старши комисар Петър Коцин посочи, че усилията ще бъдат насочени към малките населени места и присъствието там на полицейски служители за да се предотвратяват тежки криминални случаи.
12.03.2019, 13:51 часа
589 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha