3 програми насърчават заетостта в Монтана

3 програми насърчават заетостта в Монтана 76 заявления са подадени за участие по проект “Родители в заетост” в Монтана. Целта му е да осигури по-доброто съвместяване на професионалния с личния живот на родителите с деца от 0 до 12-годишна възраст и предоставяне на заетост на безработни хора, чрез осигуряване на възможности за полагане на грижи за отглеждане на деца, припомни Даниела Накова, директор на регионалната служба по заетостта в Монтана:
"Имаше отделна интервенция към родителите, които са с три и повече деца, които могат да наемат безработно лице до 4 часа, за да могат да си помагат по отношение грижа за децата."
В бюрата по труда продължава набиране на заявки от работодатели за разкриване на свободни работни места по схема “Младежка заетост”, съобщи Накова.
"Там избираеми са представители на реалния сектор, тоест това са търговските дружества- публични, общински и държавни, както и частни, но търговските дружества, както и органите на изпълнителната власт по Закона за местното самоуправление, в това число и тези предприятия, които са по член 52, както е Младежки дом, Обединен детски комплекс", заяви Накова.
Продължава реализацията на договори по проект “Работа в региона”. Към края на февруари са наети 1 116 души.
"Там се пристъпи към сключване на договори на чакащите заявки, тоест не се отвори за нов прием на заявления. Чакащите заявки, които са от миналата година приети, той еднократно беше отворен по оперативната програма, това беше преходен проект от държавна програма към оперативна програма и тогава чакащите заявки с работодателите, които имат желание в момента сме пристъпили към сключване на договори към всички чакащи заявки за 6 месеца", допълни Накова.
15.03.2019, 15:25 часа
1011 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha