Полицаи излизат на масов протест през май, ако не им върнат обещаните ставки

Полицаи излизат на масов протест през май, ако не им върнат обещаните ставки Ако МВР не върне обещаното двойно увеличение на добавката за нощен труд и тройно увеличение на парите за часовете на разположение, излизаме на протестни действия, заяви зам.- председателят на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите на МВР Генади Тенев.
Протестите са предвидени евентуално за месец май и ще обхванат цялата страна, включително и Пловдив.
В публикуваната нова заповед на ресорния министър Младен Маринов, става ясно, че ставката за заплащане на нощните смени остава 25 стотинки на час, а за това полицаи и пожарникари да бъдат в готовност да изпълнят задълженията си – ще получават отново по 10 стотинки на час.
„Куриозът е, че първо не са спазени изискванията на Закона за нормативните актове, но и подигравката с тези суми. До момента не могат една година да ни обяснят на каква база са изчислени тези суми. Колегите въобще не са доволни, казвам го най-меко. В България не съществува друг служител или работник с толкова ниски заплащания за нощен труд и часовете на разположение“, коментира Тенев. Ако не се споразумеем, през май ще има протести, категоричен бе той.
15.03.2019, 15:58 часа
1053 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha