Медицински сестри и лаборанти излизат на пореден протест във Видин

Медицински сестри и лаборанти излизат на пореден протест във Видин Медицински сестри и лаборанти във Видин излизат на протест в четвъртък, 21 март. Те настояват за достойно заплащане и по-добри условия на труд. Протестът е поредният от началото на март, каза Диана Богомилова, председател на дружеството на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи във видинската болница.
"На площад "Бдинци" поради ремонтните дейности, ще се изместим до Трите грации, както ги наричат, на площада. Приканвам всички да дойдат, да присъстват, да ни подкрепят, защото остават без нас. Ние искаме пари, за да можем да живеем спокойно и да изкараме следващия ден в сигурност."
Заради ниското заплащане здравни специалисти са принудени да работят на по няколко места. Няма нови кадри.
"Работя на две места. Ако нямам голям трудов стаж, какво ще взимам?! Разликата между нас и санитарките е 20 лева. Аз имам 34 години трудов стаж. Нощно дежурство ни се заплаща, и целодневно, на 2 лева. За 2 лева не можем да си купим едно мляко и едни вафли, а 12 часа да тичаме... Младите хора напускат държавата ни, защото не са оценени добре тук. След едно 10 години във Видин няма да има болница поради липсата на медицински персонал", посочват медиците.
В четвъртък от 15 часа специалистите по здравни грижи ще са с протестни ленти в центъра на Видин, до площад „Бдинци“.
20.03.2019, 13:15 часа
761 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha