Започна изграждането на паметника на големия режисьор Людмил Кирков във Враца

Започна изграждането на паметника на големия режисьор Людмил Кирков във Враца От днес стартираха строителните дейности по изграждане на паметник-чешма в чест на врачанския кинорежисьор Людмил Кирков.
Към момента градинката пред Дома на науката и техниката се подготвя за отливане на основата, където ще бъде поставен 3-метровия фундамент на паметника. Успоредно с дейностите ще бъде изградена нова осветителна система, съществуващата настилка ще се подмени, а пространството ще бъде облагородено с нови растителни видове.
Автор на монумента е скулпторът Милен Каменов, като визията му е подчинена на кинолента, съчетаваща чешма и барелеф. На 3-метровия паметник ще бъдат гравирани биографични и кинематографични данни за Людмил Кирков.
Монументът ще бъде открит в Деня на българската просвета и култура и славянската писменост - 24 май. Идеята за изграждането на паметен знак за известния кинорежисьор е на Инициативен комитет, с председател – актьорът, изиграл ролята на Ран във филма „Момчето си отива“ - Филип Трифонов.
До момента постъпилите средства по дарителската сметка са близо 7 000 лева. Бележитият врачанин е автор на 16 знакови за българското кино филми, сред които „Момчето си отива“, „Оркестър без име“, „Матриархат“ и „Селянинът с колелото“.
Всеки желаещ да подпомогне изграждането на паметник-чешмата може да направи това на дарителска сметка: IBAN BG56 UNCR 7000 2523 4044 95 в Уникредит Булбанк.
20.03.2019, 13:33 часа
859 1
Коментари

Язе

20.03.2019, 13:42 часа
Супер. И като опнат сергиите с доматите до него ще стане още по супер.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha