Проверяват директорка, съветвала учители да не обръщат внимание на родителите

Проверяват директорка, съветвала учители да не обръщат внимание на родителите

"За съжаление, имаме натрупване на негативни сигнали към директора на 78-мо средно училище Весела Неделчева, но не можем да изхождаме от презумцията за виновност, трябва да направим проверка. Директорът на училището твърди, че този запис е манипулиран и затова е даден за проверка", каза пред журналисти в НИМХ министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, попитан има ли проверка на записа, в който директорката на училището съветва учителите да не обръщат никакво внимание на родителите, съобщи БТА.
Моят апел към началника на Регионалното управление на образованието в София-град Ваня Кастрева, която е работодател на директора е, че ако се окаже, че "думите в записа се окажат верни и неманипулирани, тя трябва да бъде безкомпромисна". Казах също на началника на РУО, че "хора, които създават напрежение, разделят училищната общност, отблъскват или гонят родители, нямат място в системата на директорска позиция", коментира министър Вълчев.
Той уточни, че проверката се прави от РУО в София град, а записът е даден на специалисти от полицията, които да установят дали е автентичен.

22.03.2019, 10:50 часа
460 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha