Пълен абсурд! Шофьори ежедневно трошат бариерите на обхода на Враца и профучават през релсите /видео/

Пълен абсурд! Шофьори ежедневно трошат бариерите на обхода на Враца и профучават през релсите /видео/ Шофьори всеки ден чупят бариерите на жп прелез, за да не чакат преминаването на влака, научи BulNews.bg.
Абсурдната ситуация се случва на прелеза на обхода на Враца, който е част от международен път Е-79. Въпреки сигнализацията, много водачи се правят, че не виждат бариерите. Камиони и леки автомобили минават директно през тях, като ежедневно чупят съоръженията.
На видео, разпространено от Нова телевизия, се виждат множество нарушители, които обират бариерите, профучават през релсите и заминават по пътя си. Впоследствие се налага служители на „Железопътна инфраструктура“ да търсят откъртените греди по поляните наоколо. Нови бариери се слагат ежедневно, а понякога и по няколко пъти на ден.
Ограничението в района е 40 км/ч. Много от шофьорите обаче не го спазват и профучават през прелеза. Спуснатата бариера и светлинната сигнализация предупреждават за наближаващ влак. Преминаването в тези случаи крие голям риск за живота на шофьора и спътниците му. Въпреки това обаче камерите на мястото са документирали десетки опасни и куриозни нарушения.
На метри от бариерите е изложен автомобил, претърпял злополука при неправилно преминаване през железопътен прелез. Той обаче не стряска тези, които искат да нарушават правилата, и те продължават да фучат и да си играят на руска рулетка с влаковете.
Видеата на джигитите се изпращат на МВР за налагане на санкции.    


 
25.03.2019, 10:17 часа
6114 5
Коментари

пълен абсурд

25.03.2019, 13:57 часа
На всякъде по света на такъв натоварен път се правят надлези!Обаче тука си е бокостан и такива "екстри" не може да има.Трябва да има жертви и храна за допотопните телевизии.

Петя

25.03.2019, 12:25 часа
бариери не такива ми нещо по здраво като го шибне да му изпотроши целата предница го питам тая мръша къде е тръгнал масово турските мръши това правят тук в нашата държавица а не трябва я сложете сериозно нещо по големо да му *** майката къде троши

Az

25.03.2019, 12:03 часа
A не пършасалите полицаи да дебнат за 13 км/ч отгоре на прав празен, широк път да приберат 50 лв. Идиотизмът е пълен! Като са идиоти да плащат бариерите и боклуците да си карат както им е кеф. Всичко това за видеозаписите в КАТ за санкции е парлама.

Az

25.03.2019, 11:58 часа
Това много лесно може да бъде прекратено. Камери с висока резолюция - глоба 500 лв за първо нарушение и 1500 за всяко следващо, плюс стойността на тоягата и да се събира глобата от тираджиите още на КППто при напускане на страната...

1234

25.03.2019, 10:37 часа
Не е добре , не е правилно и не трябва да е така. Но да си припомним безумието на АПИ, която проектира и изпълни обходния път на Враца двулентов без да направи надлез над жп линията . Икономия на средства или глупост ....
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha