Нова награда за ломските поети

Нова награда за ломските поети Станаха известни резултатите от четиринадесетия национален поетичен конкурс „Жената – любима и майка 2019”. Негови организатори са община Свиленград, народно читалище „Просвета 1870” в Свиленград и Съюза на българските писатели. В него се представиха 138 автори от цяла България и българи, живеещи в САЩ. При тази ожесточена конкуренция на журито, председателствано от Боян Ангелов – поет, председател на Съюза на българските писатели и членове: Боряна Станева – от домакините в Свиленград и Атанас Звездинов - поет, хич не му е било лесно. Още повече, че участниците бяха в две възрастови групи – до 18 и над 18 години.
Сред тях бяха и 11 членове на литературния клуб „Кръстьо Пишурка” при народното читалище „Постоянство 1856” в Лом. Поетите получиха колективната награда „За принос в утвърждаването на четиринадесетия национален поетичен конкурс „Жената – любима и майка 2019”.
Като лястовица от юг долетя новината от Свиленград за новата, втора поред за 2019 година награда, която клубът получава – коментира успеха неговият художествен ръководител, литературният критик Юлий Йорданов – единственият в Лом член на Съюза на българските писатели.
"Радващото е, че нашите участници доказват възможностите на своя талант. В далечния граничен град ломчани се представихме достойно и завоювахме колективната награда на конкурса. Несъмнено авторитетът на пишурковци е безспорен. Започнахме годината с призове от втори национален конкурс. Да се надяваме, че и от другите литературни състезания ще затвърдим позицията си на даровити творци", каза той.
26.03.2019, 11:37 часа
662 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha