Писател от Чипровци представи нова книга в Монтана /снимки/

Писател от Чипровци представи нова книга в Монтана /снимки/ Вчера в Народно читалище "Разум 1883" в Монтана се състоя представянето на най-новата книга на писателя Георги Костодинов, пише сайтът Призни.
Хората го знаят като Гогата - малко писател, малко поет, малко музикант, малко артист, малко кулинар, малко бохем, малко обществена личност, малко авантюрист - както той шеговито и с известна самоирония се определя - „хармонично недоразвита личност“. Писателят от Чипровци има издадени около 30 книги със стихове на торлашки диалект и любовна лирика, както и участия със стихотворения в много сборници и алманаси.
Книгата си „На моста на дъгата“ поетът определя като малко бижу на всичко написано от него - лирика, преминала през сърцето и душата му, изживяна, изстрадана и запазена между страниците. На представянето чухме някои от най-емблематичните стихове от стихосбирката, а Георги разказа за творческия си път, вдъхновението и процеса на писане. 
Специален гост на събитието бе колоритният писател от Враца Цветан Дочев известен като Дедо Скръц, който изрази впечатленията си от творчеството на своя колега по перо и приятел. Цветан сподели колко важно е диалектите ни да бъдат запазени и заяви радостта си от дейността на Георги по записването на автентичния торлашки говор за поколенията.
Солисти от Народен хор „Пъстренец“ към читалище „Разум“ с ръководител Петя Илиева поздравиха автора като изпълниха пред гостите на събитието няколко народни песни, част от които по текстове на самия Георги Костодинов.
13.10.2023, 13:03 часа
767 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha