Няколко кметства в Германия бяха евакуирани заради бомбени атаки

Няколко кметства в Германия бяха евакуирани заради бомбени атаки Няколко кметства в Германия бяха евакуирани във вторник заради имейли, заплашващи за готвени бомбени атаки, съобщи полицията. Полицията потвърди, че са били засегнати кметствата в Аугсбург, Кайзерслаутерн, Гьотинген, Нойнкирхен и Рендсбург.
Силите на реда проверяват зоните около сградите за подозрителни предмети, но все още нищо не са открили. Подателят на заплахите остава неидентифициран. Евакуацията също е засегнала трафика на някои места, включително в Гьотинген, където общественият транспорт е бил отклонен от маршрута около кметството, предаде БГНЕС. По същия начин в Аугсбург някои трамвайни и автобусни линии са спрени.
Последната бомбена заплаха дойде, след като над 100 заплашителни писма бяха изпратени от крайнодесни симпатизанти на адвокати, политици, журналисти и дори поп звезда. Някои от имейлите съдържаха заплахи за взривове и срещу живота на получателите или дори хвалби, че подателите притежават оръжия и биологични оръжия, съобщиха германските медии. Полицията потвърди, че разследва заплахите.

 
26.03.2019, 11:53 часа
565 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha