Движение ”България на гражданите” иска европрокурори да проверят имотите на родните политици

Движение ”България на гражданите” иска европрокурори да проверят имотите на родните политици От Движение ”България на гражданите” настояха за външна проверка на имуществото на българските депутати и министри, както и на техните роднини. Те призоваха независимата проверка да бъде извършена от прокурори от Германия, Испания и Холандия.
Необходимо е провеждането на всеобхватна операция "Чисти ръце" по високите етажи на властта, а не просто замитане на поредния "Гейт" с няколко незначителни политически жертви, категорични са от партията.
Според ДБГ не може да се разчита на антикорупционната комисия и другите български институции, тъй като те са предварително "обезвредени" от същите тези управляващи, които трябва да проверяват.
По тази причина те смятат за наложително българското правителство да покани европейски прокурори и те да проверят всички имотни сделки на политически лица.
От ДБГ изчисляват, че само за пет сделки, сключени от политиците на данъчна оценка, а не на реална цена, има вероятност да са укрити данъци за близо 81 000 лева. Те се опасяват, че ако проверката установи още подобни сделки, може да се окаже, че държавният бюджет е ощетен с милиони левове.
Съмнителните сделки с луксозни имоти не са присъщи само на политическия апарат на ГЕРБ, а и на политици от други парламентарни партии, убедени са от ДБГ. Според тях 44-то Народно събрание е олицетворение на непочтенността в политиката и припомнят за случаи като "Суджукгейт" или "Хасковогейт".
От ДБГ са на мнение, че единственото лечение за този "морален колапс" на политическия елит е провеждането на предсрочни парламентарни избори с машинно и електронно гласуване, които да гарантират смяната на корупционния модел на управление.
27.03.2019, 11:22 часа
689 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha