Задържаха контрабандни препарати за растителна защита на "Капитан Андреево"

Задържаха контрабандни препарати за растителна защита на "Капитан Андреево"

Общо 85 литра контрабандни агропрепарати откриха митнически служители на пункта "Капитан Андреево" при две проверки, съобщиха от Агенцията "Митници". При единия от случаите жена заредила резервоара на автомобила си с течна тор в опит да я пренесе незабелязано през границата.
Колата с хасковска регистрация влязла в страната от Турция. В бензиновия резервоар на автомобила, който се движел на газ, при проверката била открита кафява течност с мирис на препарат за растителна защита. Общото количество - 56 литра тор "Tonik", било купено от Турция.
При инспекция на управляван от македонски гражданин лек автомобил, също влизащ от Турция у нас, митническите служители открили 29 бутилки по литър и пакети с 1,2 кг препарати за растителна защита. Те били укрити във фабрични кухини на автомобила и в личния багаж на шофьора.
Контрабандните препарати за растителна защита са задържани и предадени на служител на Българската агенция по безопасност на храните. На нарушителите са съставени актове.
Само за 10 дни през март митническите служители на пункта са задържали 180 литра и 25 килограма препарати за растителна защита, които не отговарят на изискванията за внос, уточняват от митниците.

29.03.2019, 13:40 часа
1197 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha