Условна присъда за мъж, пребил дядо с лопата в домa му в Монтанско

Условна присъда за мъж, пребил дядо с лопата в домa му в Монтанско Мъж, пребил дядо с лопата в собствения му дом в монтанското село Дългоделци, бе изправен на подсъдимата скамейка, научи агенция BulNews. Нападението се е разиграло на 5 юни 2017 година, като година след това дядото починал, а преди дни нападателят бе осъден условно на година и половина затвор. 
Припомняме, че зрелищния екшън се бе разиграл посред бял ден, малко след 18.30 часа. 62-годишен местен жител Б.Б. бил в двора на дома си, когато от там минал 54-годишният А.А. от ботевградското село Трудовец. Между двамата мъже възникнал лют скандал. 
В разгара на свадата другоселецът нахлул в имота на своя опонент. Той грабнал оставена наблизо лопата и започнал здраво да налага с дръжката по-възрастния мъж по главата и тялото.
Свидетели на боя успели да разтърват двамата мъже и подали сигнал в полицията и в бърза помощ. Линейка откарала пострадалия мъж в ломската болница, като там станало ясно, че дядото е със счупена лява ръка в областта на предмишницата. 
За побоя А.А. получил условна присъда, като магистратите в същото време го осъждат и да заплати на наследниците на починалия година по-късно дядо сумата от 3 000 лева за причинени неимуществени вреди от престъпните му действия. Съпругата на покойника, синът и дъщеря му били предявили граждански иск за мъката си в размер на 10 000 лева, но били порязани от магистратите за цялата сума.
А.А. ще трябва да заплати и разноските по делото в размер на над 1 100 лева.  
Присъдата може да се обжалва пред окръжния съд в Монтана.
 
09.04.2019, 08:40 часа
1905 1
Коментари

срам

09.04.2019, 09:10 часа
В България човешкият живот струва 3000 лв.! Срам и позор за тези магистрати!!!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha