Въпреки отпуснатите средства: Протестите на мед. сестрите във Видин продължават

Въпреки отпуснатите средства: Протестите на мед. сестрите във Видин продължават Решението на кабинета за отпускане на 50 милиона лева за вдигане заплатите на медицинските сестри до 95 лв. не спира протестите на служителите във видинската болница. Това обяви председателят на първичното дружество към Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи в лечебното заведение Диана Богомилова.
"Правителството отпуска 50 милиона, то отпусна преди време и 30 милиона, от които ние не видяхме и стотинка по фишовете си. Докато не видим това черно на бяло не вярваме. Медицинските специалисти сме много обезверени и то с основание - години наред ни лъжат, години наред не правят нищо за нас, така че за сега продължаваме с протестите. Средствата не удовлетворяват нашето желание за основна заплата от две минимални работни заплати", каза тя. 
Специалистите по здравни грижи ще продължат да протестират всеки ден пред видинската болница до 15 май, когато е обявен национален протест в столицата, допълни Богомилова. 
10.04.2019, 14:43 часа
806 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha