Жителите на община Вършец излизат на протест заради окаяното състояние на пътя към Враца

Жителите на община Вършец излизат на протест заради окаяното състояние на пътя към Враца На 12 май (неделя) от 12 ч. сдружението за гражданска инициатива  „Аз съм от Вършец“ организира протестно шествие, заради окаяното състояние на пътя Враца – Вършец, чийто ремонт се отлага с години и прави невъзможна връзката между курорта и областния център. Този път свързва Вършец с международния път Е-79. 
Шествието ще стартира от село Стояново и ще завърши при разклона за Враца и Монтана.
Николай Резашки, председател на сдружението коментира: 
„Буквално рискуваме живота си всеки път, когато използваме Републикански път III-162, който е превърнат в лабиринт от дупки и трапове, няма маркировка и е място на десетки пътно-транспортни произшествия. Аз живея във Вършец и работя във Враца и пътувам всеки ден. Повярвайте ми, това е кошмар!“
Републикански път III-162 е единствената връзка на курорта с Враца и международния път Е-79 и стотици хора го ползват както за придвижване до работните си места, така и за туризъм в СПА курорта. Абсолютно нелогично и неоправдано е отлагането с години на ремонта на този важен пътен участък. Досега е имало редица протести и искания към АПИ за незабавни действия, но за съжаление в бюджет 2024 не е предвиден ремонт на този път.
Протестиращите ще настояват за незабавен текущ ремонт и осигурено финансиране за 2025г. за проектиране за основен ремонт на Републикански път III-162 в частта му от км 29 (село Долно Озирово) до Републикански път I-1 при 131,2-и км.
10.05.2024, 16:39 часа
2291 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha