Вили Лудия гърмял в денонощните магазини в Лом, тикнаха го зад решетките /снимки/

Вили Лудия гърмял в денонощните магазини в Лом, тикнаха го зад решетките /снимки/ 31-годишният Вилиян Руменов, познат в Лом като Вили Лудия, е маскираният и въоръжен бандит, който обра единия денонощен магазин в градчето, а в другия сплашил продавача с изстрел, научи BulNews.bg. 
Припомняме, че във вторник вечерта, въоръжен с пистолет, с маска на лицето и с тъмни очила, Вили нахлул в нон-стопа на улица „Александър Стамболийски“, в края на пешеходната зона до Дунава. На смяна зад щанда бил 66-годишният управител на обекта Л.С. Нападателят насочил срещу него пистолета и поискал да му бъдат предоставени парите от оборота. Управителят обаче отказал да се подчини и активирал паник-бутона за охрана на магазина. Подплашеният бандит стрелял във въздуха, след което побягнал в неизвестна посока. 
Същата нощ около 23.30 часа обаче Вили решил отново да си опита късмета. Пак с маската и изваден пистолет, той влязъл в другия денонощен магазин в градчето, до жп гарата. На работа бил 42-годишният продавач-консултант М.М. Маскираният го заплашил с пистолета, но този път номерът му минал. Изплашеният служител му предал оборота на магазина в размер на 200 лева и 100 евро, след което крадецът се изпарил, като преди това отново гръмнал във въздуха.
Ченгетата посетили двата търговски обекта и направили огледи. Още същата нощ те заподозрели Руменов за грабежа и по-късно го задържали. При претърсване в дома му са намерени черна маска с прорези за очите, кожени ръкавици, както и газов пистолет "Екол 2005" 9 мм. Открити са и 120 лева, за които той е признал, че са от ограбения търговски обект. Вилиян е задържан в ареста за 24 часа, а вчера с прокурорско постановление му е взета мярка за неотклонение „задържане за срок от 72 часа”.
Вили Лудия е стар познайник на органите на реда. Той е криминално проявен и осъждан за кражби и наркотици. Хората в града знаят, че той от години е зависим от дрогата. Преди години Руменов катастрофира на път за Враца, където е бил на метадонова програма. При инцидента загина 24-годишен негов приятел, който пътувал в колата. 
 
11.04.2019, 11:41 часа
7379 3
Коментари

Lom

11.04.2019, 13:40 часа
Vitanov laiks dis
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha