Детска градина „Юрий Гагарин“-Малорад отбеляза патронния си празник

Детска градина „Юрий Гагарин“-Малорад отбеляза патронния си празник На 12 април в читалище „Просвета-1919“ в Малорад се проведе тържествено честване на патронния празник на детска градина „Юрий Гагарин“ в селото. Официални гости на събитието бяха заместник-кметовете на Борован Десислава Марковска и Илияна Донкова и кметът Малорад Цено Цоловски. 
Марковска поднесе поздравителен адрес от името на кмета на общината инж. Десислава Тодорова и връчи букет на директора на детската градина Паля Гарванска. Тя от своя страна също поздрави гостите, родителите и децата. Илияна Донкова също приветства празнуващите. 
ДГ „Юрий Гагарин“ в село Малорад отваря врати на 10 април  1961 година, благодарение на желанието и мечтата на жителите да имат нова модерна детска градина. На 12 април същата година светът ликува - в космоса лети човек Юрий Алексеевич Гагарин. Историческото събитие става повод детската градина да бъде кръстена на този исторически момент. Вече 58 години тя носи с чест името на първия летец космонавт. 
В детска градина „Юрий Гагарин“ се отглеждат и възпитават 69 деца в село Малорад и 48 деца във филиала в село Добролево от 1.5 до 7 годишна възраст. Те са разпределени в 1 яслена и 5 градински групи, за които с много обич и внимание се грижат учители, медицински сестри и помощно-обслужващ персонал с голям професионализъм. 
Тържеството продължи с богата художествено-музикална програма. В нея взеха участие децата от ДГ „Юрий Гагарин“ в Малорад, клуб „Светът на приказките“ по проект „Заедно можем повече“ за качествено образование в община Борован, финансиран от Център за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства. Празникът завърши с връчване на грамоти на най изявените деца, родители, преподаватели и помощен персонал. 
 
12.04.2019, 14:00 часа
903 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha