Здравната каса във Враца отбеляза 20-тата си годишнина

Здравната каса във Враца отбеляза 20-тата си годишнина Днес Районната здравноосигурителна каса във Враца провежда ден на отворените врати по повод 20-тата годишнина от създаването си. 
РЗОК-Враца е създадена на 14 април 1999 г. и е деветата в реда по учредяване структура на НЗОК в страната, припомни директорът на касата Светозар Симеонов. Основна цел на институцията е да осигурява и гарантира свободен и равнопоставен достъп на осигурените лица до медицинска помощ чрез определен по вид, обхват и обем пакет от здравни дейности. Също така цели и да предостави свободен избор на изпълнител, сключил договор с районна здравноосигурителна каса.
„В началото на здравната реформа екипът на институцията се състои едва от петима души. Тези служители и до днес работят в здравната каса. В момента общият брой на служителите там е 57 човека“, сподели Симеонов.
По време на брифинг с медиите директорът на касата коментира актуалните проблеми, пред които се изправят работещите в касата, както и ежегодните промени в наредбите и в дейността им. По думите на Симеонов в момента така нареченото „източване на касата“ може да се засече много бързо и нарушителите се санкционират мигновено. Когато става въпрос за лечебни заведения се прекратяват договорите и се наказват със съответния изпълнител. Тези проблеми обаче ще бъдат заличени с обединяването на системата на всички нива, лекари, аптеки, доставчици на услуги. Така контролът от страна на здравната каса ще бъде много по-добър, добави Светозар Симеонов.
 
18.04.2019, 11:16 часа
2055 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha