Сърбия отказва да наложи санкции срещу Русия въпреки натиска

Сърбия отказва да наложи санкции срещу Русия въпреки натиска Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич обяви, че Белград изпитва трудности заради отказа си да наложи санкции срещу Русия, пише news.bg.
"Приятелството между Русия и Сърбия вече е традиция. Сега нашите отношения са на ниво стратегическо партньорство. Сърбия никога не е налагала и няма да наложи санкции или каквито и да било ограничителни мерки срещу Русия, въпреки факта, че на Сърбия се оказва силен натиск", подчерта сръбският първи дипломат в интервю за руския вестник "Известия".
Дачич добави, че Сърбия възнамерява да се интегрира в Европейския съюз, но в същото време иска да съхрани традиционните си отношения с Москва.
По-рано на пресконференция в Москва той нарече Русия "най-големия приятел на страната", без който Белград не е в състояние да защити своите национални интереси, в това число по въпроса за Косово и "би било, меко казано, много неправилно да се налагат санкции след западните страни".
По-рано в интервю за сръбско издание руският външен министър Сергей Лавров заяви, че западните страни упражняват сериозен натиск върху Сърбия. Лавров отбеляза, че Белград успешно се противопоставя на натиска и провежда независим политически курс.

 
19.04.2019, 13:37 часа
760 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha