Монтана обменя опит с Китай

Монтана обменя опит с Китай До края на годината делегации от Монтана и китайския град Инчуан ще си разменят по още една визита, съобщи кметът Златко Живков. Той се върна от едноседмично посещение от Китай, където гостува по покана на своя колега Wang Rugui. 
В делегацията от Монтана са участвали заместник-кметовете Тихомир Антонов и Станислав Станоев, представители на фирми „Полимонтех”, „Монбат” и институт по аквакултури. Посещението в централния град на провинция Нинся Хуей е завършило с бизнес форум, на който е обсъдено бъдещо икономическо сътрудничество.  
„Интересите на нашите фирми са свързани с намиране на пазари в Китай и износ на продукция", уточни зам.-кметът Станислав Станоев. Той поясни че представител на търговска верига от супермаркети в Инчуан е проявил интерес  към българските млечни продукти.   
Засега местните власти от двата града са обсъдили размяна на гостувания при празнични, спортни и културни събития. Делегация от управата на Инчуан ще пристигне в Монтана преди празника на града през юни. 
От българска страна група спортисти ще посетят китайския град през есента, когато там се провежда фестивал на бойните изкуства.
22.04.2019, 15:07 часа
888 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha