Блокираха всички плащания в община Чупрене заради арестувания кмет

Блокираха всички плащания в община Чупрене заради арестувания кмет В Чупрене, заради липсата на кмет е блокирана работата на общинската администрация. Ваньо Костин беше задържан преди две седмици по обвинения на специализираната прокуратура за длъжностни престъпления. Проверяван е заради продажбата на общински земи в района на бъдещ ски-комплекс. Според прокуратурата търговете са печелени от фирми на негови роднини. В общината няма длъжност заместник- кмет затова документи остават без подпис, спрени са всички разплащания.
Всеки разход в общината е с подпис на кмета, затова са спрени плащанията към доставчици. Има опасност от неустойки заради неспазени срокове, а училищните автобуси не пътуват, тъй като трябват нови винетки.
"Служителите не могат да получат и трудовите си възнаграждения към момента, тъй като няма кой да подпише платежните нареждания, с които да се преведат сумите по възнагражденията...Административните актове, които трябва да се подпишат от кмета на общината, също не биха могли към момента да се издават", казва секретарят на общината Асен Джунински.
Според председателя на общинския съвет Богомил Станков, няма как да бъде определен временно изпълняващ длъжността, тъй като настоящият кмет не е отстранен от длъжност.
"Подадохме писмо, аз като председател на общинския съвет до наблюдаващия прокурор да разреши кмета да подпише заповед, с която да назначи човек, който да го замества до неговото връщане на работа."
В Чупрене казват, че все още очакват отговор. За ситуацията са уведомили и общинската избирателна комисия, но от там са отговорили, че въпросът не е от тяхната компетенция.
23.04.2019, 09:56 часа
1063 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha