Кметът на Мездра се отчете пред жителите на Люти дол

Кметът на Мездра се отчете пред жителите на Люти дол Кметът на oбщина Мездра инж. Генади Събков представи отчета за изпълнението на програмата за управление на общината за 2018 г. пред жителите на с. Люти дол и изслуша внимателно всички наболели теми.
Като най-значима за инвестиция за селото инж. Събков изтъкна успешния ремонт на ул. „Оборище“ и ул. „Бузлуджа“, които са важни пътни артерии за селото. Продължава обаче да е на дневен ред търсенето на решение за укрепване на свлачищата, в района на селото. На този етап осигурени средства за проектиране на едно от тях. Междувременно кметът обеща да изпрати универсалната машина „Унимог“, с която да бъдат почистени израслите в близост до пътя дървета и клони. Друг важен обект е ул. „Кацарска махала“, която наскоро бе циментирана и разширена. Водостоците на улиците ще бъдат почистени от работника по временната заетос. 
Един от най-сериозните проблеми, който изтъкнаха жителите, бе липсата на комуникация между земеделския производител на територията на селото и собствениците на пчелини. След пролетното третиране на почвата с хербециди, пчеларите търпят значителни загуби в числеността на пчелните семейства. Предсеитбената подготовка на почвата е задължителен процес и проблемите с пчелите ще се избегнат, ако пчеларите предварително бъдат информирани и вземат мерки. Селото е известно с ароматния планински мед, който не бива да се губи. 
Жителите на балканското селце помолиха инж. Събков да съдейства за ремонта на покрива на сградата на кметството, в която се помещава още лекарският кабинет и стаята на кварталния отговорник.
23.04.2019, 13:01 часа
485 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha