МВР - Видин с препоръки за безопасност по празниците

МВР - Видин с препоръки за безопасност по празниците Видинските полицаи и огнеборци предприеха мерки за обезпечаване на реда и сигурността по време на Великденските празници.
Пътна полиция отправя препоръки за безопасно движение.
Комисар Петър Петров – началник на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР-Видин и главен инспектор Стилиян Пешев – началник сектор „Превантивна и контролна дейност“ в РДПБЗН-Видин представиха информация за предприетите организационни и превантивни мерки.
Предстоящата поредица от празнични и почивни дни, във връзка с отбелязването на големия християнски празник Великден, са повод служителите на полицията и пожарната да предприемат допълнителни мерки. Целта ни е да гарантираме обществения ред и сигурността на жителите и гостите на региона, посочи комисар Петров. 
Началниците на районните управления във Видин, Белоградчик и Кула проведоха срещи с представители на местната власт, на които съгласуваха съвместни действия при провеждането на мероприятия, свързани с празниците, в населените места на областта. На работна среща в областната дирекция с представителите на охранителните фирми уточнихме механизмите за взаимодействие по между ни. Засилени дежурства и полицейска охрана ще има в районите и обектите, съсредоточаващи множество хора при църковните церемонии. Планувано е провеждането на специализирани полицейски операции по различните направления на дейност, целящи обезпечаване на обществения ред и сигурността във Видин и останалите населени места. Регулярни проверки ще се извършват в питейните и увеселителни заведения. Ще се проверява охраната и режима за недопускане на малолетни и непълнолетни посетители. Проверките ще целят и пресичане разпространението на наркотици, нередовна акцизна стока, както и предотвратяване на хулигански прояви, обясни началникът на отдел „Охранителна полиция“.
За осигуряване на безопасността на движение, служителите на сектор "Пътна полиция" също са планирали конкретни действия и превантивни мерки. В първия и последния от поредицата почивни дни, предвид очаквания интензивен трафик, пътни полицаи ще контролират, регулират и подпомагат движението на моторни превозни средства. На 28 април – неделя, ще се проведе специализирана полицейска операция под надслов „Алкохол, наркотици и неправоспособност“. В този ден ще има засилен контрол по третокласните и общински пътища. Униформените ще предприемат и превантивни действия, освен контролни такива, насочени към велосипедистите и мотоциклетистите. Със затоплянето на времето техният брой значително се увеличава, както в участъците между Видин и близките села, така и в малките населени места. 
Комисар Петров апелира към всички участници в движението да бъдат дисциплинирани на пътя, да спазват стриктно правилата, да бъдат внимателни и толерантни. От 1 януари до 31 март 2019 г. на територията на област Видин са регистрирани 79 катастрофи. Тежки от тях са били 15, с три жертви и 16 ранени. Само през първото тримесечие на годината при проверки по пътищата в областта пътните полицаи са констатирали 4870 нарушения, за които съставили 1333 акта и 2197 фиша.
Главен инспектор Стилиян Пешев уточни, че през последните седмици огнеборците са инспектирали 52 православни храма (църкви, манастири и параклиси) в региона, както и осем хотела в областния град. Нарушения не са констатирани. Проверени са пожарогасителите и евакуационните изходи на обектите. От 22 часа на 27 април до 2.00 часа на 28 април екипи със специализирани автомобили на противопожарните служби от Видин, Белоградчик и Кула ще дежурят в районите на големите църкви и манастири. Огнеборците припомнят: бъдете внимателни при боравенето със свещи в църковните храмове и домовете. Запалените свещи, носени по време на църковни церемонии, създават сериозни предпоставки за възникване на пожари. У дома не оставяйте свещите да горят без надзор, пламъкът лесно се прехвърля от един предмет на друг.
При спешни случаи сигнализирайте на тел.112!
Видинските полицаи и огнеборци пожелават светли и спокойни празници на всички жители и гости на областта.
Регионален говорител на МВР
ОДМВР – Видин
 
24.04.2019, 12:27 часа
853 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha