Хора с увреждания от Мездра завоюваха бронз на състезание за параолимпийци

Хора с увреждания от Мездра завоюваха бронз на състезание за параолимпийци Петите спортни игри за хора с увреждания се проведоха в град Гълъбово на 24 април. Повече от 110 души от 21 отбора взеха участие в съревнованието. Те се състезаваха в общо 8 дисциплини, сред които боулинг, дартс, баскетбол, теглене на въже и състезание с инвалидни колички.
Пет лица с увреждания, членове на Съюза на инвалидите-общинска организация Мездра се включиха в надпреварата, като завоюваха престижното 3-то място на дисциплина „рингове“ и вече гледат към най-високата стълбичка на следващото издание на турнира
Събитието бе организирано от общинската организация на хората с увреждания - Гълъбово със съдействието на общината. Състезанието се провежда с изключителната подкрепа на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ още от първото му издание през 2013 година. Илия Лалов, председател на Българската Параолимпийска Асоциация и шампионите-параолимпйци Християн Стоянов, Георги Киряков и Иванка Колева дадоха старт на игрите, заедно с представителите на топлоелектрическата централа и община Гълъбово.
Петото издание на игрите за хора с увреждания се проведе в изцяло обновената спортна зала „Енергетик“.
 
25.04.2019, 16:35 часа
633 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha