Болярите от „Етър“ укротиха великаните от „Ботев“ насред Враца /снимки/

Болярите от „Етър“ укротиха великаните от „Ботев“ насред Враца /снимки/ Отборите на „Ботев“ (Враца) и „Етър“ завършиха наравно 1:1 в мач от 5-ия кръг в група "А" на втората осмица в първенството. Попадението за врачани реализира Георги Вълчев в 77-ата минута със задна ножица. „Етър“ изравни чрез Милчо Ангелов в първата минута на добавеното време. Само точка бе нужна на "виолетовите", за да си гарантират първото място.
Врачани са единственият тим от група "А", който няма поражение в плейофната фаза. В два поредни кръга те вкараха по 5 гола - 5:0 срещу „Верея“ и 5:2 срещу „Витоша“ (Бистрица). Преди това направиха нулево равенство с „Етър“.
В първа лига „Ботев“ (Враца) и „Етър“ са се срещали общо 37 пъти, като балансът е 12 победи за Ботев, 8 равенства и 17 успеха за „Етър“. Головата разлика е 48:36 за тима от Велико Търново.
Срещата започна силно за „Етър“ и още в 3-ата минута Даниел Младенов можеше да даде преднина на своя тим. Крилото получи добро извеждащо подаване зад гърба на защитата, а Едгар Тур покри засадата. Младенов навлезе в наказателното поле и стреля, но стражът Красимир Костов успя да блокира удара. В 12-ата минута Петър Атанасов опита добър удар от въздуха след центриране на Даниел Генов от десния фланг, който Христо Иванов улови.
В 24-ата минута Крум Стоянов пробва късмета си с удар от дистанция, който се отби в крак на защитник. За радост на стража Костов, топката попадна право в ръцете му. Четири минути по-късно топката достигна до Емил Стоев, който да стреля от воле, но покрай вратата. В последната минута на първото полувреме Иван Стоянов стреля коварно от пряк свободен удар, а Красимир Костов в първия момент не успя да улови, позволявайки на топката да мине през краката му. Стражът все пак успя да реагира и спря кълбото на голлинията.
Първата добра възможност през второто полувреме отново бе за „Етър“ и тя отново се откри пред Даниел Младенов. Крилото се възползва от подхлъзване на Венцислав Керчев, но ударът му премина покрай страничната греда.
След по-добри минути за врачани през второто полувреме тимът на Сашо Ангелов най-накрая успя да поведе в резултата с уникален гол на Георги Вълчев. Футболистът на „Ботев“ (Враца) се разписа със задна ножица в 77-ата минута след подаване с глава на Венци Керчев. „Етър“ отговори с удар на Венци Василев с глава в заключителните минути, който излезе в аут.

„Ботев“ (Враца) – „Етър“ 1:1

1:0 Георги Вълчев (77)
1:1 Милчо Ангелов (90+1)

Стартови състави:
„Ботев“: Красимир Костов, Валери Домовчийски, Венцислав Керчев, Георги Вълчев, Даниел Генов, Едгар Тур, Емил Стоев, Илия Миланов, Мартин Кавдански, Петър Атанасов, Симеон Мечев
„Етър“: Христо Иванов, Венцислав Василев, Пламен Гълъбов, Яни Пехливанов, Здравко Илиев, Крум Стоянов, Даниел Младенов, Иван Петков, Иван Стоянов, Флорент Боджадж, Никола Колев
25.04.2019, 22:01 часа
1702 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha