Следят под лупа 22-ма бивши затворници в Монтанско

Следят под лупа 22-ма бивши затворници в Монтанско Полицията следи под лупа 22 души, живеещи в област Монтана, които са излезли от затворите в страната от началото на годината, съобщи старши инспектор Петър Петров.
„За тези хора получаваме специални уведомления и съответният районен полицай поема грижата за тях.” уточни Петров.
От януари до 24 април четирима души от региона пък за влезли зад решетките, показват данните на органите на реда.
Полицаите са изготвили списък с над 100 криминално проявени и бивши затворници, които са под постоянно наблюдение и контрол.
„В началото на всяка година се съставя списък на лица от криминалния контингент, с които се провеждат срещи и профилактични беседи. Водим и разговори с бюрото по труда за устройването на бившите затворници на работа. Целта е да предотвратим извършването на престъпления от тяхна страна и да улесним интегрирането им в обществото”, каза още Петров.
Само през март в област Монтана са проведени 76 специализирани операции, в които са участвали 450 полицаи и 93 – ма жандармеристи. В хода им са разкрити 28 престъпления и са задържани 27 лица, съставени са 880 акта и са иззети 12 оръжия. От началото на годината в областта са извършени 15 измами, отчетоха криминалистите. Миналата година телефонните измами са били 35, а прибраните от бандитите пари - близо половин милион лева. Жертви на измамниците са основно възрастни хора.
29.04.2019, 08:48 часа
3962 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha