Цените на телефонните международни разговори падат от 15 май

Цените на телефонните международни разговори падат от 15 май От 15 май 2019 г. започва да се прилага регулация на цените на международните повиквания и на кратките текстови съобщения в рамките на Европейския съюз, съобщиха от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС). След тази дата цените на дребно за мобилни и фиксирани повиквания от една до друга държава в Европейския съюз не трябва да превишават 19 евроцента на минута. Ценовият таван за кратко текстово съобщение в рамките на Съюза ще бъде 6 евроцента за съобщение.
Новата регулация ще доведе до намаляване на цените на международните повиквания и кратките текстови съобщения за българските абонати, уточняват от КРС. Максималните цени в български левове с ДДС не следва да превишават 0,445 лв. на минута за повиквания и 0,14 лв. на съобщение.
Ценовите ограничения ще важат за тарифи за физически лица.
От регулатора припомнят още, че доставчиците на услугите, които ще променят прилаганите от тях цени за частни клиенти, следва да информират своите клиенти за това обстоятелство, като публикуват информация на страниците си в интернет и в магазините от търговската мрежа, както и по друг подходящ начин. Приложимите цени следва да се посочват в сключваните индивидуални договори с потребители.
04.05.2019, 15:40 часа
626 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha