Нова мода сред наркодиларите на Балканите – супербърза доставка на дрога

Нова мода сред наркодиларите на Балканите – супербърза доставка на дрога Британски анализатори твърдят, че албанци, сърби и хървати, които се смятат за най-активни в наркобизнеса във Великобритания, са изобретили супер бърза доставка на наркотици, предаде Танюг. Чрез специално приложение, подобно на това за Uber, клиентът може да поръча по мобилния си телефон кокаин и да го получи за 10 минути.
Според британските експерти всичко това се управлява от оперативен център, разположен "някъде на Балканите".
Неотдавнашният арест на хърватския наркодилър Дарян Йешовник в Сърбия би могъл поне отчасти да хвърли светлина върху търговията с кокаин, която стана най-сериозният престъпен бизнес в Европа, воден преди всичко от дилъри от Балканите, предаде БТА. При анализи на отпадните води в Загреб, направени миналата година, е установено, че в хърватската столица годишно се консумират 63 килограма кокаин.
Според анализаторите, колкото и големи количества наркотици да залавят властите в Европа, те представляват вероятно само 10 или 15 процента от общото количество, а наркодилърите намират начини за разпространение на останалите наркотици.
04.05.2019, 15:50 часа
1241 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha