Рецидивист потроши фирмен "Мерцедес" в Берковица

Рецидивист потроши фирмен "Мерцедес" в Берковица Мъж, потрошил фирмен „Мерцедес“ в Берковица, бе осъден да лежи година и осем месеца в зандана, научи агенция BulNews. Делото срещу Г.Р. се гледа преди дни в районния съд в града, където магистратите определиха да излежи присъдата си при първоначален строг режим.
От документите по делото става ясно, че Г.Р. е без образование, безработен е и е осъждан и за други свои провинения. Той е признат за виновен, че на 3 юни миналата година е потрошил страничните стъкла и врати на товарен автомобил „Мерцедес“ собственост на „Примекс Инженеринг“ ЕООД. Бусът бил паркиран пред дом на ул. “Александровска“, №82, където синът на собственика на фирмата бил на гости със съпругата си при родителите й. 
Малко преди 21 часа се чул шум от счупване на стъкло, а когато хората излезли забелязали силует на човек, който се намира до автомобила. Щом усетил, че е видян, злосторникът побягнал. Младият бизнесмен го последвал с брата на съпругата си до бензиностанция „Алексгаз“, където го задържали и му взели личната карта. Двамата мъже извикали полиция, а докато чакали униформените Г.Р. им казал, че съжалява задето е счупил стъклата на товарния автомобил. 
По време на съдебното заседание подсъдимият не пожелал да даде обяснения и не се признал за виновен, а поведението му според магистратите било арогантно и вандалско. С действията си Г.Р. демонстрирал, че може да прави каквото си иска, пише в мотивите по присъдата. Другата причина за тежкото наказание е, че мъжът е осъждан многократно, като са му били налагани различни наказания, включително и лишаване от свобода, което е търпял ефективно.
Присъдата може да се обжалва или протестира пред окръжния съд в Монтана.
08.05.2019, 08:35 часа
2355 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha