Децата от село Вирове имат нова футболна площадка

Децата от село Вирове имат нова футболна площадка Ограденото игрище се намира в близост до сградата, която си делят читалището, кметството, младежкия клуб и билиотеката в село Вирове. Пред нея достолепно се издига вековен дъб. Там днес местният свещенник отец Ангел призова Божието благословение с молитва и освети новата придобивка на селото.
Кметът на Монтана Златко Живков и кметът на Вирове Валентин Колов прерязаха лентата за откриване на спортното съоръжение, изградено с доброволен труд. Матриалите на стойност 3000 лева са осигурени от Фонда за местни инициативи, след одобрен проект на читалище „Наука – 1928”
През последната година са инвестирани 40 000 лева в основния ремонт на най-голямата обществена сграда на Вирове, припомня кметът Живков. Това е директна инвестиция от общинския бюджет.  
Обновена е залата за представления и другите помещения. Последно е подменен покрива. През този строителен сезон ще бъде направен текущ ремонт на  входната и някой от основните улици на селото, допълва още той.  
В селото има около 100 деца, те пътуват до училищата в град Монтана и до село Габровница.
„За тях направихме тази площадка, разказва кметът Валенти Колов и благодари на всички, които са подкрепили проекта. В селото живеят постоянно около 400 души. Вирове е спокойно насалено място, кражби почти няма, уточнява Колов. 
Футболна топка е първият подарък , които той получава  от колегата си кмета на Смоляновци Пламен Лилчов. Топката веднага е хвърлена на терена и две деца веднага се втурват след нея.
 
10.05.2019, 13:57 часа
2169 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha