Откриват къщички за споделяне на книги в СУ "Христо Ботев" във Враца

Откриват къщички за споделяне на книги в СУ "Христо Ботев" във Враца На  20 май от 12 часа в двора на СУ „Христо Ботев“ във Враца ще бъде открита обособена зона за четене с къщичка за книги „Прочети – върни“. 
Мястото за размяна на четива за деца и младежи ще се помещава в двора на училището и е резултат от успешната първа дарителска акция на сдружение „Обществен дарителски фонд за Враца”, лично дарение на фирма „Строител“-Криводол и дарителска акция на учениците от началните класове на СУ „Христо Ботев“-Враца. Кампанията за събиране на средства започна през ноември 2018 г. под надслов „Обособяване на зони за четене във всяко училище от община Враца”. 
На 20 май от 12:30 часа в аулата на школото ще бъде официалното откриване на областния кръг на инициативите под наслов „Чети! Сподели! Бъди крачка напред!“, на който училището е домакин. Участие ще вземат 8 отбора от всички общини на област Враца. Инициативите насърчават четенето при учениците от начален етап в област Враца и се организират от РУО-Враца във връзка с прилагането на регионални политики, насочени към повишаване резултатите от обучението.
Дейностите, свързани с четенето са част от политиките, залегнали в Националната стратегия за насърчаване и повишаване на началната грамотност за периода 2014-2020г., където основната цел е постигане на начална грамотност и полагане на основите за придобиване на функционална грамотност при учениците от начална училищна възраст.
16.05.2019, 10:04 часа
718 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha