Представиха истории от „революционния“ преход на Мездра

Представиха истории от „революционния“ преход на Мездра Премиера на последните книги на нашия съгражданин Георги Апостолов „Вересиите на Господа“ и „Последната пролет на вишните“ се състоя на 16 май в заседателната зала на Община Мездра.
Основен преглед на новите творби и избор на творчеството на писателя направи Валентин Вълчев. Авторът Георги Апостолов разказа лаконично творческата си биография. Кирил Радовенски прочете отзив за книгите, пречупен през журналистическото му светоусещане. 
Гост на срещата беше кметът на общината инж. Генади Събков. Той поднесе приветствие и награди твореца с репликата на “Златен ауреус“ на римския император Север Александър, намерена при разкопките на АК „Калето“.
Авторът е роден в Мездра точно в средата на миналия век, завършил е специалност „Икономическа социология“ и дълги години е журналист във вестниците „Вечерни новини“, „Работническо дело“, „Дума“, „Новинар“ и др. Издал е 23 книги, сред които особено популярните „И си рече бай Онзи“, „Съседът на звездите“, сборници с краеведски хроники, исторически очерци, разкази, пътеписи. Освен трите си деца има и множество други награди за белетрастичните си публикации.
В сборника си с разкази „Последната пролет на вишните“ Георги Апостолов ни поднася един набор от истории, почерпени от самия живот, какъвто е бил някога и какъвто го живеем сега. Тези смешни, саркастични и понякога тъжни случки, които правят читателя съпричастен с неизмислените герои, се запечатват дълбоко в съзнанието и ни карат да се замислим за смисъла и съдържанието на човешкото съществуване.
Повествованието на „Вересиите...“ се развива в един малък провинциален град защото тайфунът на пренаписване на историята, на поголовното отричане на минали постижения, на идейни изневери и предателства продължават и до днес да унищожават агонизиращата ни държава.
Срещата завърши с чаша бяло вино за здраве и късмет.
 
17.05.2019, 16:45 часа
940 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha